Oj żal mi, że z Wami mnie nie było :|
Cofnięty licznik ?
Zwiń
X
-
Cofnięty licznik ?
Witam.
Kilka dni temu kupiłem octavię 2 w benzynie 1.6 102km.
W czoraj zuważyłem delikatne pęknięcia w dolnej części osłony tablicy liczników,jakby ktoś próbował się dostac do licznika,w cześniej chyba tego nie było poprostu było uszkodzone a teraz te pęknięcia wyszły za uszczelkę i się powiększają.Podobno przebieg jest zapisany w module silnika czy jest to do sprawdzenia.Pozdrawiam.
-
-
Zamieszczone przez Biszczupanton, tak. Można sprawdzić po podłączeniu kablem
Komentarz
-
-
panton,
Zeby cofnąć licznik wcale nie trzeba go rozbierać - robi się to przez złącze diagnostyczne. Jeżeli 'operacja' została przeprowadzona prawidłowo, to nie da się tego zweryfikować w sterowniku auta.
Moim zdaniem, pękająca szybka może oznaczać jedynie tyle, że zaczeła pękać - dosyć częsta przypadłość O2.Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz
-
-
Re: Cofnięty licznik ?
Zamieszczone przez pantonWitam.
W czoraj zuważyłem delikatne pęknięcia w dolnej części osłony tablicy liczników,jakby ktoś próbował się dostac do licznika.
pozdrawiam
EDIT: tu jest wzmianka o pękaniu punkt 7
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pantonsamochód z 2006r przebieg 65000km.
auto było użytkowane w wyporzyczalni.
Wypożyczając samochód, na wakacjach, robię w ciągu 4 dni ok. 500-1000 km w zależności od miejsca pobytu (inni klienci zapewne podobnie). To teraz pomyśl sobie jaki jest rzeczywisty przebieg kupionego przez ciebie auta.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
panton niestety zgodze sie z tym co pisze Big, jezeli auto ma mniej niz 200k to bedzie dobrze. Ja biorac auto z wypozyczalni w ciagu tygodnia robilem ponad 5 tys. km, chodz to byla benzyna wiec moze tak czesto nikt nie bral jej na trasy, co nie zmienia faktu ze te 65k jest niemozliwoscia w tym przypadku, jaka to wypozyczalnia byla ? jak cos to mozesz pwJest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
przeciez wypozyczalnie maja limity kilometrowe przewaznie i to jest ok. 200km na dzien. Moze miec i milion km przejechane, skoro jest sprawne i nie ma sie do czego przyczepic to czym sie przejmowac?
[ Dodano: Pon 26 Mar, 12 13:50 ]
i jak z wypozyczalni to pewnie serwisowane w ASO wiec wez VIN i pojedz niech sprawdza
Komentarz
-
-
moim zdaniem to ona ma więcej jak 65 tyś auto w wyporzyczalni użytkowane. Może mieć książke i sprawdzac w serwisie i na papierze i u nich w kompie będzie miało te 65 ale faktycznie nie będzie tyle miało. Wyporzyczalnie są cfane jak i co poniektóre osoby prywatne. Auto zrobi 30 tyś podepnie i cofnie na 10 tyś pojedzie na serwis w ksiązce wbija 10 tyś znowu przeleci 30 tys cofnie na 20 tyś i w ksiązce będzie 20 tyś i tak w koło faktycznie auto będzie miało przelatane 150 tyś na papierku i w kompie będzie miało 50 tyś. Sprzed się z taki przebiegiem na szybkości a i serwisowane będzie i gwarancja się nie skończy z winy przebiegu i naprawy będa robili na gwarancji a zainwestują grosze, nie oszukujmy sie maszynka co cofnięcia kosztuje 200-300zł jak masz 10 aut to nie kupisz takiej? aby póxniej sprzedac auto z przebiegiem 50 tyś a nie 150 i cena takiego auta będzie wyższa o kilka tyś i auto będzie na gwarancji?
[ Dodano: Pon 26 Mar, 12 14:00 ]
Aby nie strsowac kolegi twój przypadek taki nie musi być!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BiszczuBig, radekgw, 65ooo jest jak najbardziej możliwym przebiegiem patrząc na to, że miało dzwona
Zamieszczone przez octaviars1przeciez wypozyczalnie maja limity kilometrowe przewaznie i to jest ok. 200km na dzien
Zamieszczone przez octaviars1Moze miec i milion km przejechane, skoro jest sprawne i nie ma sie do czego przyczepic to czym sie przejmowac?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Ale pitolicie.
Po pierwsze, w O2 pekaly szybki licznika.
Po drugie, nie slyszalem o koniecznosci wyjmowania licznika w O2 zeby cofnac przebieg.
Po trzecie, samochody benzynowe z wypozyczalni uzytkowane 1-2 lata - bo wieku kolega chyba nie napisal - maja wlasnie kolo 50-80 tysiecy przelotu, bo pozycza sie je przewaznie na 1-2 dni na miasto.
Po czwarte - uwielbiam to wrozenie z kuli na tym forum :PByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
kbjanek, co Ty za bzdury opowiadasz? Auto bierze sie w 2 letni leasing czy 1 letni i tez sie je sprzedaje, zeby "zarobic" na zakupie nowych ... Nigdy nie slyszalem, aby jakas firma, ktora ma dobry bilans dodatni trzymala sie kurczowo swoich samochodow z leasingu - przychodzi czas to sie je wymienia na kolejne - proste jak budowa cepa.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroPo trzecie, samochody benzynowe z wypozyczalni uzytkowane 1-2 lata - bo wieku kolega chyba nie napisal - maja wlasnie kolo 50-80 tysiecy przelotu
auto było użytkowane w wyporzyczalni."
Rownież wcale nie jest prawdą, że wypożyczalnie wymianiaja auta co 1-2 lata. Sam miałem okazję jeździć wypożyczonymi autami starszymi niż 3 letnie (była to np. 4 letnia Toyota Yaris. Auto było z wypożyczalni Europcar na Teneryfie. Jeździlem również 3 letnim Chevroletem Sparkiem na Corfu - fakt był on z lokalnej wypozyczalni, a nie z duzej sieciówki).Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Pierwsza sprawa.... - ja tam bym świadomie auta z wypozyczalni nie kupił - no chyba, ze cena i stan tego autka "założyły by mi klapki na oczy". A jak na drodze widze Nissana Note to odrazu mi sie Agamek12 przypomina i jego rozterki. A takie autko w wypozyczalni to musi na siebie zarobic...., na firme itd....!
Komentarz
-
Komentarz